Med Asbjørn, Christer og Jesper

onsdag den 19. december 2007

Projekt, møde 3

Deltagere: Asbjørn, Christer og Jesper.
Tidsforbrug: 3 timer.

Som beskrevet i sidste blogpost besluttede vi at mødes en ekstra gang inden jul. Heller ikke denne gang er der det store at skrive, men vi kan jo tage flere billeder så.

Sideløbende med videre udbygning af robotten er vi begyndt med udvikling af software til styring af motorene. Derfor går en god del af tiden med at bestemme hvor mange grader de forskellige motorer skal køre for at opnå den ønskede mekaniske effekt. Ligeledes er der aspektet med hvor præcise motorerne er. Når man roterer slæden som kuben ligger på, er det vigtigt at den drejer præcis 90 grader hver gang. Det er ikke godt nok at den f.eks. drejer 90 grader og derefter et par grader mere mens motoren speeder ned.

Billeder
Alle nedenstående billeder er af vores work-in-progress model. Derfor vil selve modellens opbygning variere mellem hvert af billederne. De er sorteret kronologisk med de første øverst og de sidste nederst.

Modellen lige før og midt under en rotation.














Denne konfiguration virker det meste af tiden. Dog er der tilfælde hvor kuben sidder fast når man "tilter" den. Til at imødegå dette problem monterede vi ekstra sider af tandhjul i slæden. De sørger dels for at hindre at kuben sidder fast, og dels for at den ruller ned på plads efter en tiltning. Som det ses på billederne, eksperimenterede vi med flere forskellige tandhjul.














To be continued...

Ingen kommentarer: